Välkommen till Bankvarvet!

Äntligen! Efter en lång startsträcka på våren så har äntligen den härliga löpar- och promenadsäsongen nått oss och premiären av Bankvarvet är nära!

Vi hoppas att du känner dig i fin form och vill med detta PM hälsa dig välkommen till Kisa den 24 maj. Vi ser fram emot att bjuda alla deltagare på en skön och kul kväll och hoppas att du kommer att trivas längs banan som kantas av musik och påhejande publik.

 

Lycka till med de sista förberedelserna och väl mött i Kullaparken den 24 maj!

Hitta hit

Så tar du dig till Kullaparken

Med tanke på miljön och de begränsade parkeringsmöjligheterna kring Kullaparken, ber vi alla deltagare som kan att ta sig till starten via en promenad eller cykel. Det blir en perfekt uppvärmning inför loppet. Cykeln parkerar du bästpå anvisad plats i parken.

 

Parkering

Närmsta parkering finnsvid Bäckskolan, Linnekyrkan, Stationsområdet och Kisa kyrka. De parkeringar som vi har fått ok från markägaren att parkera på är utmärkta med Bankvarvetskyltar.

Tänk på att komma i tid och samåk gärna.

Service

Omklädning

Det finns dessvärre inga omklädningsmöjligheter, så kom ombytt!

Toaletter

Finns i Kullaparken i anslutning till starten.

Nummerlappen

Nummerlappen kan du hämta ut under kontorstider på Kinda Yrde Sparbank mellan den 20-23maj.

På arrangemangsdagen hämtas nummerlappen ut i anvisat tält i Kullaparken från kl. 12.00.Säkerhetsnålar att fästa fast nummerlappen med får du tillsammans med nummerlappen.

Under loppet skall nummerlappen bäras väl synligt på bröstet.

Chip i nummerlappen

Alla deltagare blir registrerade när de passerar startlinjen. På detta sätt får alla sin verkliga löp- eller promenadtid registrerad, d.v.s tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen.

Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Riv ej bort denna flik. Resultaten och tiderna publiceras på bankvarvet.se samma kväll.

Efteranmälan

Har du inte anmält dig eller känner du någon mer som vill delta? Från den 20 maj anmäler du dig på Kinda-Ydre Sparbanks kontor i Kisa under våra öppettider, och den 24:e kan du anmäla dig till loppet i Kullaparken fram till klockan 18.00. Efteranmälan kan man betala med Swish eller kort, ej kontant betalning.

Efteranmälan kan man betala med Swish, ej kontant betalning.

Uppvärmning

Kl. 18.15 kommer medlemmar från Titans att stå på scenen vid startområdet och hjälpa till med uppvärmningen. Vi börjar att peppa igång inför starten med musikunderhållning i Kullaparken redan kl. 17.00, så se till att du är där i tid!

Servering

Det kommer att finas möjlighet att köpa lättare förtäring, dryck och kaffe i Kullaparken under arrangemanget.

Banan

Den 5 kilometer långa banan går på asfalt och grus i genom härliga Kisa. Längst banan hittar du kilometerskyltar och funktionärer som finns för att heja och guida dig rätt. Längst med banan bjuds du på musikunderhållning och stöttande publik.

En allmän regel är att de som vill ta det lite lugnare ber vi hålla till höger på banan så att de som har mer bråttom kan springa om till vänster i en omkörningsfil.

För att titta på bansträckningen, klicka här.

Målgång

Med 100m kvar av loppet har du möjlighet att ta emot folkets jubel under den uppbyggda målrakan. Kläm ur de sista krafterna eller passa på att vinka till släkt och vänner som kommit för att titta. Men framför allt, njut av att du snart är i mål!

Efter målgång bjuds du på svalkande dryck och high-fives från våra funktionärer!

Efter loppet

Bankvarvet är inte över när du passerat mållinjen, utan festen fortsätter i Kullaparken.

Kl. 19.45 bjuds deltagare, åskådare, funktionärer och alla andra på en gratis konsert med Kisasonen Frallan med band.

Visa hänsyn

Vi vill att Bankvarvet ska vara en roligt och trevlig upplevelse för alla. För att det inte ska bli stockningar vid starten eller längs banan är det viktigt att alla visar hänsyn.

De som vill hålla lite högre fart måste ha möjlighet att ta sig fram. För att allt ska fungera smidigt under loppet har Bankvarvet några enkla regler:

  • Det är inte tillåtet att ha med sig hund under loppet, om du inte har ett intyg på att hunden är din ledsagare.
  • Har du barnvagn, rullstol, eller walkingstavar, så ber vi dig att starta längst bak i startledet.
  • Om du går så håll till höger.
  • Om du springer tillsammans med vänner, undvik att springa i bredd, så att de som vill springa om kan passera.

Vi strävar efter att Bankvarvets 5km ska bli en fantastisk upplevelse för alla våra deltagare. Därför uppmanar vi er att heja och stötta på varandra under hela loppet.