Om loppet

Välkommen till Bankvarvet!

Bankvarvet är ett återkommande motionslopp på 5 kilometer som i år ägde rum fredagen den 2 juni klockan 18.45 i Kisa.

Bansträckning för loppet ser du här intill (klicka på kartan för större bild).

Bansträckningar för Bankvarvet Öppet Spår

Bankvarvet 2023 erbjuder flera härliga motions- och naturupplevelser i vår vackra bygd! I både Kisa, Österbymo och Rimforsa finns banor tydligt uppmärkta mellan måndag 29 maj till och med fredag 2 juni för dig som vill delta i Bankvarvet Öppet Spår, börja träna inför den stora dagen eller bara kombinera motion med att tanka försommarfeeling. Du kan se de olika banorna på kartorna nedan. De kommer att starta och sluta vid bankkontoren på respektive ort och vara tydligt markerade längs hela vägen. Ut och njut! 

Kisa-varvet
(klicka på kartan för större bild)

Österbymo-varvet
(klicka på kartan för större bild)

Rimforsa-varvet
(klicka på kartan för större bild)

Därför arrangerar banken ett motionslopp

– Kinda-Ydre Sparbank är inte vilken bank som helst – det är en bank för livet! säger Johan Widerström, VD och numera också motionsloppsarrangör. Och livet är ett långsiktigt projekt som är värt att tas hand om. Vi är våra kunders och vår bygds egen bank och för oss är det viktigt att engagera oss i vår region. Att kunna ge något tillbaka, helt enkelt. 

Idén med ett motionslopp föddes efter samarbete med skolan, där banken varit med och sponsrat träningsband till pulspass på lektionerna. Frågan om hur man skulle få ungdomarna att röra sig mer kom upp och tanken på ett lopp lyftes. Kunde banken kanske vara med och sponsra? 

– Det kändes viktigt och slutade med att vi bestämde oss för att själva arrangera loppet! säger Johan. Och att bjuda in alla att delta var självklart. Att röra på sig är lika viktigt för stora som för små. På banken är vi vana att arbeta hållbart och vi vill gärna dela med oss av det tänket, och bidra till att invånarna i våra kommuner, våra kunder och samarbetspartners mår bra. Se det som en återbäring, ett tack för att vi får vara med och skapa en levande region där kultur- och föreningsliv blomstrar, där företag växer och där människor trivs.