Välkommen till Bankvarvet!

Bankvarvet är ett återkommande motionslopp på 5 kilometer som i år går av stapeln lördagen den 18 maj kl 11 i Kullaparken, Kisa. En dag som inte bara bjuder på ett motionslopp, utan även en hel del annan underhållning tillsammans med utställande föreningar. Mellan kl 10–13 är ni alla varmt välkomna att fira in sommaren med oss på Kinda-Ydre Sparbank.
Anmälan krävs och deltagande i loppet kostar 95 kr. Barn och ungdomar till och med 16 år deltar helt gratis.

Bansträckning för loppet den 18 maj ser du här intill.

Därför arrangerar banken ett motionslopp

– Kinda-Ydre Sparbank är inte vilken bank som helst – det är en bank för livet! säger Johan Widerström, VD och numera också motionsloppsarrangör. Och livet är ett långsiktigt projekt som är värt att tas hand om. Vi är våra kunders och vår bygds egen bank och för oss är det viktigt att engagera oss i vår region. Att kunna ge något tillbaka, helt enkelt.

Idén med ett motionslopp föddes efter samarbete med skolan, där banken varit med och sponsrat träningsband till pulspass på lektionerna. Frågan om hur man skulle få ungdomarna att röra sig mer kom upp och tanken på ett lopp lyftes. Kunde banken kanske vara med och sponsra?

– Det kändes viktigt och slutade med att vi bestämde oss för att själva arrangera loppet! säger Johan. Och att bjuda in alla att delta var självklart. Att röra på sig är lika viktigt för stora som för små. På banken är vi vana att arbeta hållbart och vi vill gärna dela med oss av det tänket, och bidra till att invånarna i våra kommuner, våra kunder och samarbetspartners mår bra. Se det som en återbäring, ett tack för att vi får vara med och skapa en levande region där kultur- och föreningsliv blomstrar, där företag växer och där människor trivs.

Hej Bankvarvare!

På lördag kan du hämta ut din nummerlapp i Kullaparken från kl 09:00. Du som inte anmält dig till loppet ännu kan göra det då med.

Kl 10:00 börjar dagen med olika aktiviteter och kl 11:00 går starten för Bankvarvet 2024!